Naar inhoud

Nieuws

 • Vlaams Minister-president Geert Bourgeois brengt bezoek aan het toekomstig Havenhuis en de haven van Gent

  Op maandag 27 april 2015 mocht de haven van Gent Vlaams minister-president en minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois verwelkomen. Eerst werd het toekomstige Havenhuis op de Graslei bezocht waarvoor het Havenbedrijf Gent van de Vlaamse Regering 1,8 miljoen euro subsidies ontvangt. Vervolgens maakte Bourgeois tijdens een rondvaart kennis met de haven.

  Lees meer
 • Onderhoudswerken op R4-West: nieuwe fase vanaf 24 april

  De eerste fase van de onderhoudswerken aan de R4-West is zo goed als afgerond, vernam het Havenbedrijf Gent van het Agentschap Wegen & Verkeer. Vanaf vrijdagvoormiddag 24 april gaan alle rijstroken tussen de Evergemsesteenweg en de afrit Brugsevaart terug open. Ook de afrit zelf is terug open. De planning van de rest van de werken is gewijzigd. Eerst voert de aannemer alle asfalteringwerken uit tot aan de afrit naar de Pégoudlaan (B402) in Sint-Denijs-Westrem. Begin mei starten de werken aan de oprit van de Brugsevaart naar de R4. De R4-West is een belangrijke weg voor het verkeer van en naar de haven van Gent.

  Lees meer
 • Heraanleg E34/N49 van Zelzate tot Assenede

  Op maandag 20 april 2015 starten ingrijpende werken op de E34/N49, zo vernam het Havenbedrijf van Agentschap Wegen en Verkeer. De werfzone loopt over een afstand van 5 km van net voorbij Zelzatetunnel tot aan de Stroomstraat. De voegen tussen de rijstroken worden in beide richtingen aangepakt. Het verkeer heeft steeds één rijstrook in elke richting. Om de hinder te beperken, gaan twee opeenvolgende kruispunten nooit samen dicht. Eind juni moeten de werken klaar zijn. Bij slecht weer kan de timing wijzigen.

  Lees meer
 • Galloo recycleert 12 oude schepen: goed voor 17.000 ton grondstoffen

  Wie in april langs Galloo Gent passeert, tussen het Sifferdok en het Noorddok in de Gentse haven, kan er niet minder dan twaalf oude schepen aangemeerd zien. Klaar voor de schroot. De meeste voorbijgangers zullen er bij het zien van de bonte vloot misschien niet direct aan denken, maar hier ligt zo’n 17.000 ton aan grondstoffen. De afgeschreven schepen worden bij Galloo namelijk gerecycleerd en vakkundig omgezet, klaar voor hergebruik. Dit vernam het Havenbedrijf Gent van Galloo.

  Lees meer
 • Havenbedrijf zoekt beleidsmedewerker commerciële dienst

  Het Havenbedrijf Gent, nv van publiek recht, baat de haven uit en wil in nauwe samenwerking met zijn klanten op een duurzame wijze welvaart en groei creëren. We doen dit door de ontwikkeling van de zeehaven als multimodaal platform en door het ter beschikking stellen van kaaien en bedrijfsterreinen. Om het Havenbedrijf te versterken en deze missie te realiseren, zijn we op zoek naar een (m/v): beleidsmedewerker commerciële dienst.

  Lees meer
 • Seizoen binnenvaartcruises in Gentse haven van start

  De haven van Gent verwacht dit jaar 228 binnenvaartcruises. Het belooft dus ook de komende maanden weer druk te worden aan de Rigakaai waar vaak zelfs verschillende cruiseschepen tegelijk naast elkaar liggen. Het eerste cruiseschip zal op dinsdag 24 maart afmeren.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed