Naar inhoud

Nieuws

 • Oude loodsboot de Stern in de Gentse haven uit de vaart gehaald

  Jarenlang lag er in het Grootdok in de Gentse haven een oude loodsboot, de ‘Stern’. Deze was vele jaren de vaste stek voor de schippers en matrozen van het Havenbedrijf Gent. Na een grondige inspectie blijkt het schip niet langer zeewaardig te zijn. Op dinsdag 28 oktober wordt het in de haven naar Galloo gesleept om er gerecycleerd te worden.

  Lees meer
 • Stora Enso Langerbrugge opent tweede papiersorteerlijn

  Papiergigant Stora Enso heeft in de haven van Gent 9 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe, unieke 'Paper for Recycling' sorteerlijn op het bedrijfsterrein van de papierfabriek van Langerbrugge in Gent. Deze hoogtechnologische papiersorteerlijn is ondergebracht in een 5.200 m2 groot modern magazijn. Vrijdagavond 24 oktober 2014 werd deze sorteerlijn officieel ingehuldigd.

  Lees meer
 • Woon-werkverkeer per fiets in Gentse haven spectaculair gestegen: één op vijf komt met de fiets naar het werk

  Het aantal fietsers in het woon-werkverkeer in de Gentse haven is gestegen tot 19%, een verdubbeling sinds 2008. Dat blijkt uit het derde mobiliteitsonderzoek in de Gentse haven dat Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen heeft uitgevoerd. De resultaten werden vandaag, woensdag 22 oktober 2014, bekendgemaakt. Het Havenbedrijf Gent is opgetogen dat zoveel werknemers kiezen voor duurzaam woon-werkverkeer.

  Lees meer
 • Schip dat aan de ketting lag, verlaat haven Gent

  Op dinsdagnamiddag 7 oktober 2014 heeft het schip ‘Aversa’ de haven van Gent verlaten. Het schip lag al ruim 6 maanden aan de ketting. Een sleepboot neemt het schip op sleeptouw naar Turkije om er te worden hersteld. De bemanning aan boord werd reeds eerder gerepatrieerd.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 2 oktober 2014 over het zeilschip Shielmartin, het cijfer ‘19/4’ en het succes van biobrandstoffen in de haven van Gent

  Op donderdag 2 oktober 2014 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. Bekijk in deze aflevering hoe het zeilschip Shielmartin eruit ziet na jaren restauratiewerk, ontdek de betekenis van het cijfer '19/4' en kom te weten welke internationale rol de Gentse haven speelt in de sector van de biobrandstoffen. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent, Infrabel en Stukwerkers halen samen in de haven van Gent 2,5 ton zwerfvuil op

  Het Havenbedrijf Gent, Infrabel en het bedrijf Stukwerkers organiseerden op vrijdag 3 oktober 2014 een ‘Grote Opkuisactie’ aan het Grootdok in de Gentse haven. Het Havenbedrijf Gent stelt immers vast dat de hoeveelheid zwerfvuil en het aantal sluikstorten de afgelopen jaren blijft toenemen. Tijd voor actie dus. De vrijwilligers vulden 225 huisvuilzakken met zwerfvuil, goed voor 2,5 ton afval.

  Lees meer
 • Start werken van spooroverweg aan de Singel op 6 oktober

  Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, start op maandag 6 oktober 2014 met werken op de spoorlijn 204 (Gent-Zelzate) ter hoogte van de Singel in de Gentse haven. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van Infrabel. De bestaande overweg zal worden vernieuwd. Deze werken zullen de veiligheid van de weggebruikers en de vlotheid van het treinverkeer ten goede komen. De overweg zal voor alle verkeer worden afgesloten tot het einde van de werken op 31 oktober 2014.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed