Naar inhoud

Nieuws

 • Herstellingswerken grote sluis Evergem volop bezig

  De herstellingswerken aan de grote sluis van Evergem zijn volop bezig, laat Waterwegen en Zeekanaal aan het Havenbedrijf Gent weten. De sluis viel eind augustus uit door een technisch defect aan één van de deuren, sindsdien moet het scheepvaartverkeer via de kleine sluis passeren.

  Lees meer
 • Make-over wachthaven Evergem bezorgt binnenvaart meer en betere lig- en rustplaatsen - bekijk de reportage

  De eerste binnenvaartschepen zijn aangemeerd in de vernieuwde wachthaven in Evergem. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z). W&Z bouwde er de afgelopen maanden nieuwe steigers zodat meer schippers er nu vlotter kunnen aan- en afmeren.

  Lees meer
 • Tewaterlating van zeilschip ‘Shielmartin’ in Gentse haven

  Op donderdag 11 september 2014 werd het unieke Ierse zeilschip ‘Shielmartin’ na een restauratieperiode van enkele jaren te water gelaten in het Middendok in de haven van Gent. Het initiatief gaat uit van het Gents opleidingscentrum voor semi-industriële Ambachten (Goca) dat hoofdzakelijk mensen uit kansengroepen klaarstoomt voor een nieuwe toekomst in de industrie. Op 18 september 2014 wordt dit nostalgisch-futurologisch zeilschip gedoopt, maar op 11 september mocht het zeilschip opnieuw contact maken met het water.

  Lees meer
 • Uitnodiging slotevent in kader van 'Duurzame Zeehavens' op 23 september 2014 over rest- en nevenstromen en zonne-energie

  Op dinsdagmiddag 23 september 2014 organiseren het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports een event in het kader van het Europees Interreg Vlaanderen-Nederland project ‘Duurzame Zeehavens’. Naast onderzoeksresultaten van duurzaamheidsstudies komen er ook praktijkvoorbeelden uit de havens aan bod. Aansluitend is er een netwerkborrel en infomarkt, waarbij u de kans krijgt om vragen te stellen aan de sprekers van het event. Inschrijven kan nog tot en met 19 september.

  Lees meer
 • Nieuwe kaaimuur aan Moervaart in Gentse haven

  Het Havenbedrijf Gent bouwt een nieuwe kaaimuur aan de Moervaart in de haven van Gent. De aanpalende bedrijven kunnen in de loop van 2015 gebruik maken van deze nieuwe haveninfrastructuur om vlot en veilig schepen te lossen en te laden. Het Havenbedrijf investeert hier 8,7 miljoen euro voor.

  Lees meer
 • Baggerwerken ter hoogte van het Grootdok afgerond

  De afdeling Maritieme Toegang heeft midden augustus baggerwerken op de hoek van het Kanaal Gent-Terneuzen met het Grootdok beëindigd. Om de mobiliteit van de steeds groter wordende zeeschepen te garanderen, werd de diepte in die zone op 13,8 meter gebracht. De werken duurden zo’n 2 maanden. Het betrof een investering van 10 miljoen euro.

  Lees meer
 • Inrichting koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid van start in 2016

  Om de leefbaarheid van de kanaaldorpen in de haven van Gent te verbeteren, investeert de Vlaamse overheid in koppelingsgebieden. Voor het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid maakte de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) een plan op om dit gebied in te richten. Zo vernam het Havenbedrijf van de VLM.

  Lees meer
 • Breid uw kennis over het beheer van havens uit: volg de vorming Havenbeheer - inschrijven tot 10 oktober 2014

  Havenbeheerders werken binnen een sterk competitieve omgeving, waarin concurrentie van andere havens, vervoersvolume, beschikbare ruimte en infrastructuur, nautische toegang, hinterlandverbindingen, natuur en landschap, beleid en interne organisatie de belangrijkste succesfactoren zijn. In de permanente vorming Havenbeheer worden deze elementen overzichtelijk behandeld en toegelicht in 6 modules, zodat de deelnemer een mooi beeld krijgt van waar autonome havenbedrijven rekening mee moeten houden om hun haven verder te ontwikkelen. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Gent.

  Lees meer
 • Werken aan de Geeraard Van den Daelelaan in Gentse haven: tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk

  In de haven van Gent wordt sedert maart de Geeraard Van den Daelelaan volledig heraangelegd. Van 5 augustus tot oktober 2014 is er in deze laan geen doorgaand verkeer mogelijk. Nieuwe wegomleggingen loodsen het verkeer naar de bedrijven nabij het Sifferdok.

  Lees meer
 • De haven van Gent is conferentiepartner van ‘Biofuels International Conference’ in Gent

  Van 24 tot en met 25 september 2014 vindt in hartje Gent de 7de Biofuels International Conference plaats. Deze bijeenkomst van biobrandstofproducenten uit de hele wereld biedt een uitstekende mogelijkheid om de uitdagingen voor deze steeds veranderende industrie te bespreken. De haven van Gent is als partner verheugd dat deze internationale conferentie in Gent plaatsvindt. De sector van de biobrandstoffen is immers van groot belang voor de Gentse haven.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed